Vrijdag, 5 oktober 2018

Vrijdag, 5 oktober 2018

Een ietwat magische avond beleefd in de prachtige tuinen van de Sint-Godelieveabdij in Brugge. Vanavond werd ‘Kerkhofblommenstraat’, het nieuwe boek van Lara Taveirne, boven de doopvont gehouden. Verwelkoming aan de poort door jolige kinderen, waaronder Samuel & Dolores, daarna ging het via een met rozen versierde doorgang naar een met kaarsen verlicht paadje naar the place2be, waar al heel wat bekenden in de tuin van een hapje en een drankje genoten.

Op de achtergrond Franse chansons die me meteen naar mijn kindertijd sjorden… doorheen de verlichte ramen van het Benedictinessenklooster ontwaarden we een lange sliert geïnteresseerden geduldig aanschuivend om een exemplaar van het boek en een woordje van Lara te bemachtigen. Ik besloot om dat nu ook maar meteen te doen… Lara nam de tijd om mijn exemplaar te signeren met enkele lieve woorden in haar zwierig, stijlvol handschrift… Gezien de drukte was ik daar wel even van onder de indruk.

Na de signeersessie die nog een hele tijd bleef duren schoof iedereen aan voor de boekvoorstelling – onder de verlichte appelbomen – die door Jelle Van Riet in goede banen geleid werd. Na een woordje door de redactrice en de burgemeester kwam Lara aan de beurt, die vlot en fleurig, nu en dan in pittig West-Vlaams, reageerde op de soms netelige vragen van Jelle Van Riet. Een film met fraaie beelden uit de tijd van toen en het mooie lied ‘Sag mir wo die Blumen sind‘ als afsluiter maakten de avond compleet. Het woord kerkhofblommen zullen we immer blijven associëren met deze feeërieke avond en Lara. Blij dat we erbij konden zijn.

Na nog een hartig woordje hier en daar trokken Yves en ik de stad in… de avond werd afgerond met een Westmalle in het drukke, maar cosygezellige Lokkedize.

Reacties zijn gesloten.