Maandag, 12 – vrijdag, 16 februari 2018

Maandag, 12 – vrijdag, 16 februari 2018

Krokusvakantie: een prachtige week boordevol quality time met de kleinkinderen in SunParks De Haan. En ook de zon was heel de week van de partij!

We hadden cottage 477 (= de som van de cijfers: mijn geluksgetal 9, is altijd een goed voorteken!). Ons huisje gaf uit op een mooi stukje bos, waarin eenden, waterhoentjes, bosduiven, konijnen, roodborstjes, koolmeesjes, merels, raven ruim vertegenwoordigd waren. Iedere morgen waren ze present om de broodkorstjes die Romi en Nikki hen toegooiden op te pikken, dit volgens een vast ritueel en pecking order: de eenden eerst, gevolgd door de bosduiven,  de flukse waterhoentjes…

De dinsdag waren Hans & Miloutje ook van de partij, tot groot jolijt van Romi & Nikki. ’s Morgens werkte Romi naarstig aan het polijsten van haar spreekbeurt rond de ‘IJsvogel’, met tekst en mooie tekening, terwijl  Yves nog vlug op zijn laptop een artikel voor TM afwerkte en Nikki een haakwerk afmaakte wat uiteindelijk een tapijtje voor haar ‘Sylvanian Family’ zou worden.  In de namiddag: waterpret en ’s avonds een gezamenlijke ‘Dierenquiz’, gevolgd door een DVD-aflevering van ‘Mees Kees’, dit laatste zou de komende dagen een vast avondritueel worden.

’s Nachts wat hoestbuien van Romi.

De woensdagmiddag voor Valentijn samen gaan lunchen op de Zeedijk in De Haan in Brasserie Paname. Daarna brachten wij een bezoekje aan mijn vriendin H. De brand- en waterschade aan het huis door de blikseminslag is aanzienlijk. Had echt met haar te doen, hopelijk geraakt alles opgelost; zij is een sterke vrouw, gelukkig maar. De kinderen kregen een paar mooie pauwenveren mee, wat zij erg apprecieerden.

’s Avonds:  subtropisch zwemparadijs in darkness op vraag van Romi. Guy’s raad opgevolgd en de kids alleen laten exploreren en genieten…  ik koos een strategische zitplaats uit waar ik met een goed boek ook een goed overzicht had.

Donderdag: laatste dag samen. ‘s Morgens een fikse wandeling (11.900 stappen!) doorheen bos, duin en strand tussen De Haan en Wenduine.  Genoten! In de namiddag alle gerief van de kids verzameld, gevolgd door een laatste uur waterpret,  avondmaal en wat bijpraten met papa Guy.

De kids kijken er al naar uit om hun mama terug te zien die druk aan het werk is in ‘De Buffel’. Na het vertrek van Guy en de kinderen richting ‘Buffel’, valiezen pakken, alles netjes opruimen…  en nog wat genoten van ‘Alloo in de Nacht’ en ‘Van Gils & Gasten’.

Vrijdagmorgen, 9.30 uur, vertrek richting home sweet home…

It was a nice midweek! Dankbaar en blij dat we dit weer hebben mogen beleven!

 

Reacties zijn gesloten.