Maandag, 24 juli – dinsdag, 2 augustus 2017

Maandag, 24 juli – dinsdag, 2 augustus 2017

Het was een drukke periode. Mijn tijd ging vooral naar de jacht op bananendozen bij diverse warenhuizen en assistentie bij de verhuis van Yves’ boeken naar een tijdelijke locatie.
De overige huurders hadden eveneens hun handen vol met het ontruimen van de lokalen, er kwam zelfs een container aan te pas… Toen we op een avond toekwamen merkten we twee jongelingen op die zich in de container hadden genesteld om de voor hen interessante boeken bijeen te sprokkelen. Groot gelijk hadden ze! Jammer, dat het allemaal zo holderdebolder moest lopen…  hopelijk is er niet te veel kostbaar archiefmateriaal voor de eeuwigheid verdwenen. Ik vraag me soms af wat bewaard zal blijven van de geschiedenis van onze en toekomstige generaties nu alles zo vluchtig is en soms enkel digitaal wordt bewaard.

Vorige zaterdag bezoek aan schoonmama. Er was een soort ganzenspel bezig met de bejaarden… sommigen konden nog vlug rekenen (bv. 49 + 6, etc.), anderen waren er niet meer toe in staat. Schoonmama zat braafkes alles gade te slaan, maar leek er niet echt met haar gedachten bij… ze was blij met ons bezoek maar ik twijfel eraan of ze ons wel goed herkende.

De zondag, 30 juli, genoten van een mooie cultuur- en natuurwandeling in Damme georganiseerd door het Willemsfonds. Dirk Vercoutter, gids bij Natuurpunt, gaf historische toelichting bij enkele monumenten gevolgd door een natuurwandeling in de onmiddellijke omgeving. Voor mij was de ontdekking van het prachtig Damse natuurgebied een revelatie. This was definitely ‘Damme anders bekeken’!

Foto’s op: https://goo.gl/photos/Ldqs4nKPPjgRMtCM9

Ik ben vanavond met Yves de ruimtes van d’Oede Schole gaan uitvegen en dweilen. Daarna genoten van een Triple Karmeliet en een Carlsberg in de altijd stemmige Sint-Pietershoeve, dit hadden we wel verdiend.

Reacties zijn gesloten.