Woensdag, 8 maart 2017

Woensdag, 8 maart 2017

It was raining cats and dogs this evening toen ik richting Gits reed naar de meeting venue op het adres van Deceuninck nv. Zichtbaarheid uiterst slecht en vaak ronduit gevaarlijk.  Mijn GPS vond het nummer 360 niet op de Bruggesteenweg en in de gutsende regen heb ik uiteindelijk toch gevonden waar ik moest zijn… just in time. Een avond georganiseerd door de Women’s Business Club rond het enneagram, dat wou ik nu eens niet missen zie, weer of geen weer.

Enneagram - de 9 enneatypes
Enneagram – de 9 enneatypes

Warme verwelkoming door Cindy Desmet, gevolgd door een steengoede presentatie door Els Peeters. Eerst werden enkele basisinstincten aangetoond die iedereen heeft (verstijven – vluchten – vechten) a.d.h.v. een wildlife film (een kleine buffel wordt door leeuwenwelpen uit een kudde gerukt, de buffels verstijven eerst, vluchten, maar komen en masse terug o.l.v. één buffel om de leeuwen aan te vallen en de kleine buffel wordt zo gered). Vervolgens werden de hoofdtypes toegelicht en het belang om daar enig inzicht in te krijgen zodat je jezelf en anderen beter begrijpt, wat het functioneren en communiceren in groep vergemakkelijkt. Blijkbaar maken bedrijven meer en meer gebruik van het enneagram om teams beter te laten functioneren.

Daarna volgde het tweede deel, nl. het enneatype bij anderen ontdekken. Hiervoor moest een gedetailleerde vragenlijst rond de 9 types (perfectionist, helper, presteerder, individualist, observeerder, loyalist, optimist, leider, bemiddelaar) overlopen worden. Naast mij zat de heel nauwgezette Hilde Vanneste, die met veel geduld de lange vragenlijst systematisch met mij doornam… de uitslag merkte me als een ‘loyalist’ en ‘perfectionist’… Bammm! Een eerste rudimentaire schets, want het bepalen van een enneatype heeft wat meer voeten in de aarde. Is voor later eventueel, we’ll see.

Ik nam de vragenlijst niet door met Hilde omdat zij vooraf al een gedetailleerde questionnaire had doorgestuurd naar Els en haar enneagram al kant en klaar uitgetekend was.

Het werd een uiterst interessante en gezellige avond afgerond met leuke babbels tijdens een receptie met lekkere hapjes.

Reacties zijn gesloten.