Donderdag, 16 november 2017

Donderdag, 16 november 2017

De voorbije week was hels… Iedere dag naar schoonmama om haar te helpen bij het eten. Soms was ze enorm dankbaar voor ieder hapje shake of yoghurt, meer kon niet meer. Soms had ze helemaal geen zin en gaf ze het op na drie hapjes. Soms was ze rustig, dan weer erg onrustig. Yves was zondag terug na een weekje Bonaire en tijdens de nacht van maandag op dinsdag is ze op 7 november vredig ingeslapen. Daarna volgde een hectische tijd waarin van alles diende geregeld voor de begrafenis. Gelukkig had mama destijds met mij afgesproken wie en wat op de doodsbrief moest en zij had ook al de foto gekozen die op het bidprentje moest. Ik maakte nog een PowerPoint met een selectie foto’s uit haar diverse levensfases… die de begrafenisondernemer dan later heel mooi afstemde op de muziek die we gekozen hadden. Yves zorgde voor een tekst op het bidprentje. Het was een heel mooie en serene begrafenisdienst, mede dankzij pastor Gunter Verlie die, na een bezoekje bij ons thuis, voor een goede tekst zorgde. Neef Nicolas en nichtje Kim zorgden dan nog voor een ontroerende persoonlijke noot tijdens de dienst. De begrafenis werd bijgewoond door familie en vrienden en de maaltijd ging door in Poortershuyze. Wijzelf zaten samen aan tafel met de kinderen en kleinkinderen en onze lieve dagmoeder mevr. Hilde en echtgenoot Jacques. Daarna volgde de bijzetting van de urne in het graf op het kerkhof van Sint-Kruis.  Het was een emotievolle en triestige week, maar voor schoonmama betekende het een verlossing uit haar lijden.

Je laat een leegte na mama, schoonmama, marraintje, bontje… we’ll miss you, we zullen de mooie herinneringen blijven koesteren en zijn je enorm dankbaar voor alles wat je voor ons allemaal betekende. Rest in peace en waak over ons waar je nu ook mag wezen.

Reacties zijn gesloten.