donderdag, 5 januari 2017

donderdag, 5 januari 2017

It was a very nice day! Kinderen waren om 8.00 uur wakker. Na het ontbijt en douches gezellige tijd: gezelschapsspelen, knutselen. Na het middageten trokken we zeewaarts. Het  zonnetje was van de partij en het was niet koud. Lange wandeling gemaakt op het strand en in de duinen. Daarna lekkere wafels met cecemel. Avondeten samen met Guy & Ilse. Guy heeft de gang geschilderd thuis en een regenboog geschilderd rond de spiegel in het trapgat… (die kunstenaars toch!) in de hoop dat dit ervoor zal zorgen dat de kinderen niet meer bang zijn om alleen naar boven te gaan.

Wim in de krant vandaag met een artikel in De Morgen van de hand van journalist Fernand Van Damme. ‘Seks en relaties zijn belangrijker dan de stelling van Pythagoras’ (Seksuoloog Wim Slabbinck pleit voor liefde als schoolvak. De Gentse seksuoloog en antropoloog Wim Slabbinck breekt deze week in Humo een lans voor een nieuw vak op school: Liefde. “Waarom leer je niet op school hoe je een orgasme bereikt?“).

Hopelijk belandt dit allemaal niet in dovemansoren en zullen Wim’s overtuigingen stilletjes aan ook beginnen  doorsijpelen in de rigide structuren van het onderwijs, wat in ieder geval zou kunnen bijdragen tot een evenwichtiger, realistischer en gelukkiger bestaan van de aanstormende generatie. Mijn generatie heeft al een hele lange weg afgelegd wat dat betreft… maar onze jeugd wordt mijns inziens veel te veel via de media blootgesteld aan promiscuïteit, excessen, geweld, porno, etc. er is nood aan wat houvast, stabiliteit, menselijkheid, natuurlijkheid.

De Morgen, Wim Slabbinck

Er kan nog zoveel gedaan worden om de relaties tussen de sekses te verbeteren…

‘Moreover, the survey also reveals the persistence of victim-blaming and alarming attitudes about consent. For example, more than one in five respondents (22%) believe that women often make up or exaggerate claims of abuse or rape and more than one quarter (27%) think sexual intercourse without consent can be justifiable.’

Bron:
What do Europeans think about violence against women? European Commission – Fact Sheet. Q&A : International Day for the elimination of Violence against women. Brussels, 24 November 2016.

 

 

Reacties zijn gesloten.