Dag 13 – 2 maart 2016

Dag 13 – 2 maart 2016

nikki_klimrekVanmorgen rond 9.30 uur vertrokken naar Gentbrugge. Er was veel verkeer en het regende… soms gevaarlijke toestanden op de autosnelweg met de voorbijrazende vrachtwagens. Rond 10.30 uur aangekomen in Gentbrugge. Het is een aangenaam huis, de zon scheen. Rond 11.00 uur vertrokken met de wagen naar de Kasteellaan om de kindjes op te halen. Ik zag onze actieve Nikki meedoen aan een spelletje… haar uiterste best doende om toch maar de eerste te zijn bij het lopen. Toen ze me zag liep ze me lachend & enthousiast tegemoet, zo’n super warm gevoel dat je hiervan krijgt :-). Zij was precies fier dat ik er was, en ging vlug aan haar vriendin Tia vertellen dat ik haar oma was. De klas van Romi was nog niet buiten en terwijl we wachtten haalde Nikki nog wat halsbrekende toeren uit op de fitnesstoestellen van de speelplaats. Steinerscholen verstaan de kunst om van een speelplaats een warme, natuurlijke omgeving te maken, met veel groen. Romi kwam lachend de trappen af en toen ik bij het naar buitengaan zekerheidshalve vroeg of zij niets vergeten was zei ze, oh ja… de soep! Ze holde de trappen weer op en toen ze weer te voorschijn kwam had ze een grote tas, met twee grote plastic boxen erin, vast. We liepen naar de auto die in de buurt geparkeerd stond en toen stelde ik mijn GPS in op de Oude Brusselseweg. Er zijn verschillende wegenwerken bezig, die de GPS blijkbaar nog niet verwerkt had… Na wat omrijden zijn we er dan toch, dankzij de instructies van Romi & Nikki toch geraakt. De lasagne in de oven gestopt en daarna samen geluncht. Rond 13.45 uur naar het zwembad ‘De Strop’ getrokken, waar Romi en Nikki zwemles volgen. Ze deden hun uiterste best om te voldoen aan de verwachtingen van de vriendelijke zwemmeester. Zelfs ik moest van de zwemmeester een lengte zwemmen tussen hen in met de plastic tubes… Romi vertelde later sappig aan Guy en Ilse dat de zwemmeester mij ‘Ingridje’ noemde en mij uitlegde hoe ik mijn armen mooi op de tubes moest leggen :-)… Ja, ja, Ingridje (?)… reageerde Guy lachend plagend. De terugweg met de GPS verliep even moeizaam als voorheen… dankzij Romi & Nikki geraakten we toch waar we ongeveer moesten zijn. Na hun instructies kon ik ook moeiteloos parkeren op het dak van Delhaize om vlug nog wat groenten bijeen te zoeken voor de soep die voor Romi’s Steinerklas nog moest klaargemaakt worden… een soep met lettertjes en veel wortelen. Het leeskwartiertje met Romi verliep verrassend vlot… ze las alles vlot en zonder moeite door. Nog wat rekensommetjes gemaakt, daar is ze supergoed in onze flinke meid! Guy en Ilse waren er rond 17.30 uur, samen gegeten en wat bijgepraat en rond 20.00 uur ben ik huiswaarts gereden. ’s Avonds nog wat bijgepraat met Yves, die alles wou weten over zijn oogappeltjes en daarna recept van zijn lunch in ‘Hof van Cleve’ bekeken… mmmm, mijn smaakpapillen komen in actie (Platte oester 6/0 ‘Grevelingen, St Jacobsvrucht ‘Erquiy St-Brieuc’, Jonge duif ‘Anjou’, selectie van kazen, Chocolade & zoetigheden)…
Daarna nog genoten van film ‘Still Alice’… genoten is eigenlijk geen goed woord… het ging over jongdementie.

Reacties zijn gesloten.