Vrijdag, 18 november 2022

Vrijdag, 18 november 2022

Gisteren werd 50 jaar CGSO (Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding) gevierd.

‘Feestje in het Stadhuis van Brugge met een keynote van Wim Slabbinck. Focus op wat jongens en mannen kunnen bijdragen aan goede relaties en seks, en wat we daar als samenleving voor moeten doen (en laten).’

Via Wim ingeschreven en met veel belangstelling de interessante voordrachten gevolgd rond de historiek en veranderende maatschappelijke context…

Helaas is er vandaag vanuit de overheid amper aandacht voor relationele en seksuele vorming en is er geen structurele financiering meer. Het CGSO kan enkele projecten uitvoeren dankzij de steun van de provincie West-Vlaanderen – via middelen toebedeeld aan de IMD (Instellingen Morele Dienstverlening) en het Brugse stadsbestuur, maar een structurele financiering is er niet meer. En dit in deze veranderende en verwarrende LGBT-tijden… toch zo nodig is voor onze jongeren.

Het CGSO is lid van DeMens.nu, partner van Sensoa, één van de initiatiefnemers van het Brugs Regenbooghuis en werkt samen met heel wat partners om zijn missie te kunnen realiseren.

 

Reacties zijn gesloten.