Dag 5 – 23 februari 2016

Dag 5 – 23 februari 2016

Vanmorgen wat papieren opgeruimd en gekeken voor gratis Batibouw-kaarten. Lijkt niet zo makkelijk om die op de kop te tikken. Deze namiddag woon ik een voordracht bij ‘Veroudering omkeren door tekorten te vermijden en het lichaam te onderhouden zoals een auto‘ (door . Seldeslachs. Het gaat uit van een vereniging 50 Actief Brugge. Er stond een mail adres bij: pierre_verstappen@telenet.be. Toen ik me wou inschrijven bleek dat die tot eind deze maand in Benidorm zit… paar mailtjes uitgewisseld. Het is daar 26°C. Vandaag schijnt de zon hier weer. Benieuwd te horen wat ik al niet wist. De voordracht werd gegeven door mevr. Elza Seldeslachs, een heel speciale figuur. Hieronder de inhoud in a nutshell: Het lichaam werd vergeleken met een auto… mensen onderhouden hun auto beter dan hun lichaam was het uitgangspunt. Motor: zij beweerde dat alle medicatie Q-ti doodt. Statines zouden verboden moeten worden… een goede vervanger: rode rijst. Olie: oxidanten of roest moet je tegengaan met antiroest… antioxidanten. Die vind je in de kruiden, groenen en fruit. De gezondste voeding komt van de Middellandse zee. Witte groenten zorgen voor verjonging (schorseneren, asperges, etc.p. Het is aangewezen om steeds seizoensgebonden groenten te eten. Groene groenten geven energie, zijn goed tegen stress (cacaopoeder – magnesium chocolade: gezond). Rode en blauwe groenten & fruit = goed voor de aders. In alle sproeistoffen zitten vrouwelijke hormonen… het is beter om wijn te drinken uit Argentinië, Chili, Zuid-Afrika. Plastics bevatten vrouwelijke hormonen. Geel-oranje fruit en groenten zorgen voor weerstand. Boter, room, olijfolie: goed. Margarine zou men moeten verbieden: Omega 6 = veroorzaakt ontstekingen in gewrichten. Microgolf uit den boze… water uit microgolf dodelijk voor planten (zwavel). Rauwe groenten = vitaminen; gekookte = mineralen. Paddenstoelen zijn supergezond (in capsulevorm goed voor de weerstand). Thee best in vrak (geen builtjes – teveel scheikunde). Alle dagen 5 kleuren houdt je gezond.

Brandstof: vetten, suikers, eiwitten. Vertering gebeurt door enzymes (papaya en ananas goed). De bodembacteriën zijn kapot. Zink is 100% weg (bij verkoudheid: zink; prostaat: zink). Rode bloedcellen hebben magnesium en jodium nodig (mosselen, oesters). Vitamine D moet door de ogen gaan… bril vermijden, zonlicht is goed. Gezonde huid verbrandt niet – zalven – chemische producten. 2 perziken vroeger = 52 nu om zelfde voedingswaarde te verkrijgen. Groenten en fruit best in de zon zetten. Darmkanker komt door inname van teveel charcuterie en teveel bereid voedsel. Probioticum nemen om tekort aan darmbacteriën te compenseren. Alle ziektes komen voort uit een tekort aan bacteriesoorten. Suiker verzuurt – ontzuren (rozijnen, bicarbonaat – 1/2 koffielepel in glas water… goed tegen suikerziekte. In melk zitten 70 verschillende soorten antibioticum… varkens chemisch gecastreerd… Vis eten die niet gekweekt is… Vlees uit Ierland, geitenkaast en schapenkaas. 7 noten = 1 l melk (alle mineralen). Kaneel, cacao goed. Blond bier drinken (grondwater, zwammen, vitamine B, fytooestrogenen). Lucht zuiveren met etherische olie dennen – pompelmoes verstuiven, nooit verbrandne. Slaaphormonen, melatonine wordt gemaakt in de darmen… alle dagen 1 uur buiten (gelukshormoon) – slaap is herstellend (slaaphormoon zit ook in okkernoten). Hersenen is het enige orgaan dat nooit veroudert = Goed voor de hersenen: omega 3: haring, heilbot, vette vis, noten, kleine visjes… omega 3 – iedere dag 3 capsules. In één capsule zitten alle mineralen en vitamines; darmbacteriën: probioticum. Omega 3 is de bete bloedverdunner. Bronwater drinken (water heeft geheugen – kristallen Mozart – death metal). Blonde bieren goed.  Gluthatiol (= water ontgiften… capsules. Orthomoleculaire geneeskune (Dr. Depickere). Producten: Energetica natura.

Kennis gemaakt met dame die in de jaren 60 haar man verloor in Congo en dankzij Portugezen met haar kind kon vluchten naar Europa. 83 jaar, maar kwieke geest… neemt niets van medicijnen. Ik zag haar stappen met een tred als een twintiger. Daarna ook kennis gemaakt met dame waarvan de man in een rusthuis zit omdat hij half verlamd is.

’s avonds Loopclub Sodibrug.

Reacties zijn gesloten.