Mijn nieuwsjes

Maandag-vrijdag, 13-18 november 2023

Maandag-vrijdag, 13-18 november 2023

Maandagavond genoten van een weer mooie aflevering van Blind Getrouwd, waar o.a. onze Wim waardevol advies gaf aan enkele koppels. De rest van de week was gevuld met een druk schema, waaronder een beknopte maar fascinerende AI-cursus van 3 lessen bij SNT. Ook stond het wekelijkse TEJO-onthaal op woensdagnamiddag op de planning, samen met hardloopactiviteiten, gezellig bijpraat-etentje met mijn EAS ex-collega Hilde, en leuke spaghettiavond georganiseerd door onze loopclub AC Sodibrug.
De AI-cursus heeft me echt verbluft met de vele mogelijkheden die het biedt!

Blind Getrouwd - anno 2023

 

Zondag, 12 november 2023

Zondag, 12 november 2023

Zondag, 12 november 2023

Een dag vol kunst, creativiteit en gezelligheid! Vandaag de solotentoonstelling van Guy bezocht, waar het indrukwekkende eindresultaat van project 019, Guy Slabbinck en Artshizzle, in opdracht van stad Gent en Sogent te bewonderen was. Verbluffend hoe kunst en stadsontwikkeling soms hand in hand kunnen gaan.

MIRAKEL
10-26 november 2023
Opening vrijdag 10 november vanaf 17.00 uur
11, 12, 18, 19, 25, 26 november, van 14.00 tot 18.00 uur
Of na afspraak: 0486/11 36 90

Place2be:
Ontsteking

Heel wat belangstellenden voor de tentoonstelling… na het bewonderen van de vele nieuwe creaties van zoonlief, nam ik met plezier de rol van dogsitter op me voor Lucky, het schattige smoushondje dat helemaal uitgeteld was na alle aandacht van de bezoekers.

De dag werd afgesloten met een gezellig samenzijn en een heerlijk etentje met de familie op de sfeervolle locatie, Amigo, gereserveerd door Wim & Annelies. Kortom, het was een dag vol kunst, liefde, en samenzijn.

It was a nice day!

 

zaterdag, 28 oktober 2023

zaterdag, 28 oktober 2023

Morgen, zondag, poëzie-voorstelling ‘Geen woord te veel’ in de kerk van Sint Anna ter Muiden, waar Vlaamse- en Zeeuwse dichters met hun poëzie de toehoorders zullen verrassen. (start om 15.00 uur).

Uitkijkend om mee te mijmeren tijdens een namiddagje vol poëzie, waaraan ook ons Ann zal bijdragen.

Deelnemers
Frederik de Laere, Ann Slabbinck, Rogier de Jong, Dinie Sophie Fintelman, Tijs van Bragt, Johan Meesters, Rini Fenijn (poëtische amuse), Tijl Damen (interactief muzikaal theater) en Kees van Garderen (orgelspel).
Artistieke leiding: Jan Peter Kakebeeke

De zondag werd het poëtisch genieten van begin tot eind… iedereen gaf er het allerbeste van zichzelf.

Voor een fotoverslag zie: https://photos.app.goo.gl/4khHPeiwq7fZPBZA7

En volgend weekend start de nieuwe tentoonstelling van onze Guy! Benieuwd!

MIRAKEL
10-26 november 2023
Opening vrijdag 10 november vanaf 17.00 uur
11, 12, 18, 19, 25, 26 november, van 14.00 tot 18.00 uur
Place2be:
Ontsteking
Chinastraat 1
9000 Gent

Zie ook: https://019-ghent.org/events/parkorama-at-mirakel/ 

Tentoonstelling M I R A K E L - 10-26 november 2023 - Ontsteking - Guy Slabbinck

 

 

 

 

Zaterdag, 7 & zondag, 8 oktober, 2023

Zaterdag, 7 & zondag, 8 oktober, 2023

Herinnering aan een prachtig weekend onder een stralende oktoberzon samen met enkele Damme-Brugge-Damme-loopvrienden. Een mooie wandeling doorheen het duingebied Dewulf dat zich uitstrekt over 300ha over de gemeenten Leffrinckoucke, Ghyvelde & Zuydcoote en bezoek aan het indrukwekkende ‘Fort des Dunes‘. Daarna genieten van de gastronomie in ‘La Taverne Vauban’ en al het moois dat het stadje Bergues te bieden heeft… en last but not least de zondag supporteren voor enkele vrienden in het gezelschap die deelnamen aan de ‘Foulées De La Rouge Flamande, Je Cours à Bergues’.

Nog een paar sfeerbeelden van dit quality-weekend met onze lieve dbd-vrienden:

Donderdag, 19 september 2023

Donderdag, 19 september 2023

Een en al oor deze namiddag in de nokvolle Kinepolis-zaal in het gezelschap van de imposante Ilja Leonard Pfeijffer en de immer scherpzinnige Mia Doornaert (org. , ADL Brugge).

Na een vlotte intro door de voorkomende en minzame voorzitter Livia De Gryse, full focus op de historische roman ‘Alkibiades’. Lijvig verhaal over het ambigue personage Alkibiades, waarvan gezegd werd dat hij de mooiste man van Griekenland was. Androgyne & biseksuele ambitieuze politicus en leider van de democratie in Athene tijdens de oorlog met Sparta.

Wat ik vooral uit het interview onthou:
De symptomen die in die tijd wezen op het verval van de democratie zijn voor ons angstaanjagend herkenbaar. Een democratie kan aan zichzelf ten onder gaan, een democratie kan een dictatuur worden, de democratie is geen eindstadium, het is een buitengewoon fragiel en onderhoudsgevoelig bestel en het kan wel degelijk gebeuren die zichzelf opheft, dat die een dictatuur baart, zoals is gebeurd aan het einde van de 5de eeuw voor Christus in Athene… en zoals in de jaren 30 in Europa en vandaag de dag om ons heen gebeurt. Turkije , Rusland, Brazilië om maar een paar voorbeelden op te noemen.

Het boek spoort ons aan om in de spiegel van de geschiedenis te kijken en ons ervan bewust te maken dat een democratie niet vanzelfsprekend is… het vergt onderhoud. Het kan een scheurend weefsel van veelbelangen worden waarbij het algemeen belang soms in de vergeethoek geraakt. Een democratie leeft maar bij de genade van de discipline van haar burgers, die moeten beseffen dat er niet alleen rechten maar ook plichten zijn.

Een voor mij nieuwe term: de ochlocratie. De dictatuur van de massa. Kenmerken lijken heel erg op wat wij vandaag populisme zouden noemen. De dictatuur van de publieke opinie. Het is erg lastig om een politicus te vinden die de moed opbrengt om verder vooruit te kijken dan de volgende verkiezingen of zelfs maar de volgende opiniepeiling. Onpopulaire beslissingen doordrukken zoals bv. in het stikstofdossier… ‘We hadden het minstens 20 jaar geleden kunnen zien aankomen dat dit voor problemen zou zorgen, maar 20 jaar lang is er geen enkele politicus geweest die de moed heeft opgebracht om een impopulaire maatregel voor te stellen en nu zitten we met de gevolgen, nu moet er urgent iets gebeuren, maar een plan van aanpak wordt dan weer geboycot door de dictatuur van de publieke opinie’…

Politici weten wat er moet gebeuren, maar actie wordt verhinderd door de angst om niet herkozen te worden. Een namiddag die tot nadenken stemt… en definitely, Alkibiades wordt een boek om van te genieten tijdens onze knusse winteravonden…

En om deze materie even te laten bezinken, te laten rouleren in mijn brein…  ’s avonds een heerlijk loopke gedaan met de loopvriendinnen in de altijd leuke AC Sodibrug-sfeer.
Life is beautiful en dankbaar voor deze mooie dag!

 

maandag, 28-31 augustus 2023

maandag, 28-31 augustus 2023

Maandag, 28 augustus 2023

In tegenstelling tot wat de buienradar heeft voorspeld voor deze namiddag, een stralend mooie dag. Kleine kindjes worden groot en het eerste jeugdduo is gisterenavond aangekomen. Na een gezamenlijke spaghetti met bolletjes gehakt en tomatensaus samen met Ilse en Guy, nog genoten van een mooie avond.

Vanmorgen loopke op het desolate strand bij het ochtendgloren, boodschappen gedaan, naar het plaatselijke knusse alternatieve winkeltje geweest en voor beiden een armbandje met de edelsteen ‘tijgeroog‘ gekocht, blijkbaar goed voor het bereiken van je doelen het komende schooljaar.

Dinsdag, 29 augustus 2023

Net een WhatsAppje gestuurd naar het tweede jeugdduo of ze nu al op de trein zitten… en ja, ze zijn net Brugge voorbijgereden. Oef, allerlei doemscenario’s waren in mijn brein al de revue gepasseerd, bankkaarten werken niet, gsm is plat, verkeerde trein genomen… Een zeer geduldige Yves zat hen in het station van Oostende op te wachten.

Vanmiddag heeft het eerste jeugdduo een verkwikkende duik genomen in zee, net dolfijntjes! En momenteel zitten ze te ravotten in het zwembad beneden. Ondertussen een telefoontje ontvangen van het tweede jeugdduo dat ze veilig en wel aangekomen zijn in Oostende en dat Yves ze heeft kunnen ‘opvangen’ :-).

Woensdag-donderdag, 30-31 augustus 2023

Wandelen, zwemmen in zee en in het zwembad, gezamenlijk online gamen, een wandeling van 10 km De Haan-Wenduine-De Haan, met een tussenstop in CenterParcs De Haan.
Genoten van het gezelschap van onze meiden en hun vriendinnen, de onderdompeling in hun leefwereld was voor ons zowel verfrissend, herbronnend als interessant. Soms wel wat verontrustend de plaats die smartphone & social media nu in hun leven innemen. It has become part of their lives…

Om af te sluiten nog een gezellig Blitzbesuch van ons Ann, die ook is blijven overnachten.

 

 

 

 

 

vrijdag, 25 augustus 2023

vrijdag, 25 augustus 2023

Ons jaarlijkse rendez-vous met Le Coq-sur-Mer… aangekomen rond 16.00 uur. Na het betreden van het kraaknette 4A-Silver Beach appartement en het opzij schuiven van de gordijnen is het ieder jaar weer heerlijk genieten van het weidse uitzicht op zee.

Na het checken van alle hoekjes en kantjes, het uitladen van de valiezen en het vullen van de slaapkamer- en keukenkasten, de opmaak van de zes bedden, het instellen van de wifi op de iPhone, iPad, laptop… genoten van ons avondmaal en de mooie zonsondergang. De weersgoden zijn ons niet zo gunstig gezind de komende dagen, maar we zullen er het beste van het beste van maken.

Zondag, 16 juli 2023

Zondag, 16 juli 2023

Vandaag Boekenmarkt op de Groentemarkt in Oostende en daarna de foto-expo ‘Midzomernachten’ gaan bewonderen.

Op de website  lezen we:

‘In de Nieuwe Gaanderijen in Oostende getuigen zeventwintig bekende koppen, een hele zomer lang  over hun liefde voor de zee, de kust, en voor Oostende in het bijzonder…’

In de Nieuwe Gaanderijen ontdek je vanaf vandaag de foto-expo ‘Midzomernachten. Ontmoetingen in Oostende bij zonsondergang’. De expo vloeit voort uit de ontmoetingen tussen journalist Frank Buyse en fotograaf Kris Van Exel met bijna dertig bekende en vooral boeiende Vlamingen uit verschillende windstreken en sectoren, zoals de politiek, showbizz, sport, cultuur en media…  De inspirerende gesprekken werden vastgelegd op beeld, de interviews verschenen tijdens de zomermaanden van 2020, 2021 en 2022 wekelijks in De Krant van West-Vlaanderen. Voor de Nieuwe Gaanderijen werd een selectie gemaakt van de meest sprekende beelden’.

Natuurlijk fier dat onze Wim tussen de bv’s op een van de muren prijkt van deze prachtige locatie… bij de tekst onder de foto van Wim werd ik even emotioneel.

Zondag, 25 juni 2023

Zondag, 25 juni 2023

Terwijl manlief een lokale rommelmarkt afschuimde, vanmorgen bij het ochtendkrieken een loopke gedaan van 5km, met de stem van Evy Gruyaert als motivational coach in de oren (‘Keep Running 5 tot 10k’). Herbronnend zo’n ochtendduurloop met de frisse aard- en bloesemgeuren in de neus en op de achtergrond, soms Evy overstemmend, het vrolijke gekwetter van de vogels.

Toen ik mijn hardloophorloge bij de start aan het afstemmen was op de satellieten merkte ik een vrouw met Afrikaanse roots op die vredig, tegen een boom aangeleund, in het gras langs de vesten lag te slapen… ‘Summertime, when the going is easy’
Ietsje verder, een jonge allochtoon, die ineengedoken op een bank lag te dommelen. Ik had wat met hem te doen en vroeg me af of die jongeman ook zo’n lijdensweg had doorgemaakt als het hoofdpersonage van het boek ‘A(NI)MAL (van Cécile Alix), dat ik momenteel aan het lezen ben… Ben nu ongeveer in het midden van het boek en het heeft mijn hele kijk op de migratieproblematiek veranderd.
Het nieuws van de honderden migranten die recent zijn omgekomen door het omslaan van een vissersboot in de Middellandse Zee liet me ook niet onberoerd.

Dit terzijde…

Na een verkwikkende douche, ontbeten en ontdekt dat een deel van onze kroost ook niet stilzit momenteel:

Een episode van het Korzybski-huis… een podcast van Geert Lefevere met Wim vol reflecties over het aangaan van een therapeutische alliantie met mannen. Mooi!
Link: https://open.spotify.com/episode/7ahDUcSvfdZo4RFMIMdN47

En recent ook een interview van Eva Berghmans met Wim in de Standaard Avond van 20 juni: ‘Wat je nodig hebt om een open relatie te doen werken? Hetzelfde als om een gesloten relatie te doen werken

Zo intens blij dit allemaal te mogen meemaken. Jammer dat de oma’s en de opa’s er niet meer zijn, maar wie weet… er is meer tussen hemel en aarde… :-).