Mijn nieuwsjes

Zaterdag, 31 december 2022

Zaterdag, 31 december 2022

Oudejaarsavond gevierd in Het Visioen. De sfeer was luchtig, prettig, multicultureel, het menu lekker en de bediening heerlijk speels! Daarna zorgde een DJ voor de musical vibes, en voor de eerste maal in mijn leven kwam een Spaanse jonge ‘lady in red’ me uitnodigen op de dansvloer! Toen we aanstalten maakten om te vertrekken, nog een dansje met een Aziatisch type… Het was jaren geleden, genoten! Was superleuk.
Vroeger nooit uitgenodigd geweest door het vrouwelijk geslacht. Was aanvankelijk wat queer voor mij… Changing times, modern times!
Alles kán tegenwoordig, maar goed ook.

Zaterdag, 24 december 2022

Zaterdag, 24 december 2022

Kerstavond met de familie, kleinkinderen, schoonbroer en schoonzus… gezellig & hartverwarmend. Na ieder gerecht werden cadeautjes rondgedeeld en leuk becommentarieerd. Op ieder cadeaukaartje ook een op te lossen raadseltje…

Voor Nikki was het een bijzondere dag, want mijn schoonzus bracht een speciaal cadeautje mee: een naaimachine, iets wat al heel lang op haar verlanglijstje stond. Romi zorgde voor sfeer met haar gitaar met het lied ‘In the bleak midwinter’.

Van Nikki kreeg ik een mooi zelfgemaakt poppetje met een hart, waarop het woord ‘oma’ werd geborduurd en van Romi een mooi paar oorringen.

Na de gezamenlijke afwas (ondanks mijn tegenstribbelen, de kroost stond erop!) trok iedereen huiswaarts. Ann en Hans bleven hier overnachten.  Het ontbijt ’s morgens is altijd heel speciaal, de positieve vibes en energie van het voorbije feest hangen nog in de lucht en het is dan gezellig na- en bijpraten. Guy en Ilse vertrekken morgen richting La douce France voor een weekje.

 

Woensdag, 21 – vrijdag, 23 december 2022

Woensdag, 21 – vrijdag, 23 december 2022

Menu’s opgemaakt en geprint, veel boodschappen, hindekalffilet opgehaald en in de marinade gelegd, krab, etc.

Voorbereidselen kerstavond… Mijn kerstcadeau van manlief werd geleverd… iets wat al heel lang op mijn wenslijstje stond: een infrarood sauna! Vanaf nu – nu en dan – heerlijk een half uurtje verpozen, met een goed boek, in cedergeuren en infraroodwarmte… dankbaar!
La vie est belle!

Donderdag, 15 – zondag, 18 december 2022

Donderdag, 15 – zondag, 18 december 2022

Enkele dringende klussen in huis, o.a. slaapkamers boven, kregen een grondige opknapbeurt, met veel opruimactiviteiten tot gevolg. De kerstsfeer in huis gebracht… een mooie, heerlijk geurende kerstboom versierd! Tussendoor de rush naar cadeautjes voor kerstavond.

Een onverwacht en heerlijk quality-time weekend bij de kleinkinderen nadat Guy en Ilse besloten hadden om een weekendje Holland in te lassen… Tussen het studeren van onze studentjes voor de komende toetsen door, bezochten we o.a. de mooie tentoonstelling ‘Romantic Desire’  van Guy in Art Gallery Charles De Cordier Fine Arts (Henegouwenstraat 119, Gent) (2-31 december 2022) en maakten kennis met de dynamische Charles De Cordier.
De zondagavond plots berichten over spekgladde wegen… dan maar beslist om veiligheidshalve toch nog een nachtje in het Gentse te blijven.

Toevallig online een mooi artikel gespot over de tentoonstelling van de hand van Lotte Ruysschaert in Het Nieuwsblad

Zondag, 11 december 2022

Zondag, 11 december 2022

Op vraag van Lieve Suffys, assistentie Kerstloop in de stadshallen bij de bedeling van de goodiebags. Leuk om weer eens ondergedompeld te worden in de bruisende loopsfeer. Jong en oud, iedereen in een enthousiaste, opperbeste stemming. De goesting om weer te lopen bekruipt me… nu mijn knie en been weer +/ oké zijn en alle leed tot het verleden behoort.

Kennis gemaakt met het fijne team van Lieve, een aantal teamleden zijn, zoals Lieve, betrokken bij de vzw Dog-Happiness, die zich ontfermt over verwaarloosde Servische honden en fondsen inzamelt voor Sasha’s Shelter in Nis.  Heel veel respect voor dit mooie initiatief.

En dit weekend leuk artikel ‘Vlamingen durven nu eindelijk hulp te vragen‘ met Wim in de  Krant van West-Vlaanderen, van de hand van Stefan Vankerkhoven.

 

Dinsdag, 29 november – Donderdag, 1 december 2022

Dinsdag, 29 november – Donderdag, 1 december 2022

Dinsdag, 29 november 2022

In de voormiddag een hele lange wandeling gemaakt, verder genoten van het mooie weer hier… Een rustig ligplaatsje gevonden naast de exclusieve zone, pal naast het zwembad. Vanaf 8.30 uur mag je hier de handdoeken leggen en de hotelgasten staan al rond 8.00 uur in de rij voor een mooi plekje onder de zon. Vandaag de lectuur verdergezet van het boek ‘A l’origine notre père obscur’ van auteur Kaoutar Harchi, een pakkend verhaal rond wantoestanden en het trieste lot van gesluierde vrouwen die door man en familie verstoten worden.

Woensdag, 30 november 2022

Na onze wandeling van deze morgen wat gemiste Facebookberichten bekeken… en gemerkt dat onze offspring ook niet stilzit. Tentoonstelling ‘Romantic Desire’  van Guy in Art Gallery Charles De Cordier Fine Arts (Henegouwenstraat 119, Gent) (2-31 december 2022).  Ann kondigt een tentoonstelling aan met haar poëzie en schilderijen van Sarah Strosse van 9 tot 12 december @Kunstwerkkunst op het Beverhoutpplein 6 in Gent. Weerom heel benieuwd!

Vanmorgen op cadeautjesjacht geweest… Knusse wollen sjerpen, Eau d’Issey, T-shirts voor ons mannelijk luik, en handige vierkante Bluetooth sound boxen voor Romi en Nikki. Het werd een lange wandeling… Hier en daar ook zwervers in Tenerife, ook een vrouw die iedere dag op een hoek staat en geld bijeenrijft om voer te kopen voor de vele honden waar ze voor zorgt. Vandaag weerom lectuur, afgewisseld met zwempartijtjes in het desolate mooie, koele zwembad van de exclusieve zone.

Donderdag, 1 december 2022

Vanmorgen lange wandeling gemaakt langs de pier…. Iedere dag meer dan 10.000 stappen. Nu uitrusten aan het zwembad. Yves is verwikkeld in een gesprek met een jongeman die ook heel veel reist, en beneden is er een Sangria-workshop aan de gang. Onze laatste dag hier… We proberen er nog het maximum uit te puren… Morgen back to the cold world! Brrr…

Maandag, 28 november 2022

Maandag, 28 november 2022

Vandaag weer een prachtige, zonnige dag. Net als gisteren start in de zeelucht met yoga op het terras buiten en zicht op zee… Herrlich! Lange ochtendwandeling gemaakt langs de kust, langs de vele winkeltjes, restaurantjes, strandjes. Veel Engelsen hier, die op de terrasjes het WK voetbal nauwgezet volgen, voorzien van het nodige, meestal Belgisch bier. Het is nu 3.04 uur in de ochtend, en ik ben klaarwakker en zit op het terras, luisterend naar de branding en zicht op de vele fonkelende lichtjes langs de bergflanken…

De sfeer in het hotel is in een paar jaar geëvolueerd. Het is veel drukker geworden, het personeel is nog altijd even attent en vriendelijk, het eten nog altijd lekker, de hotelgasten van zeer divers pluimage… Veel tattoos, veel zwaarlijvigen.
Aangezien dit een zon-zee-wandel-lectuur-vakantie is, gisteren het mooie boek van W. Somerset Maugham ‘The Painted Veil’ getackeld, om mijn Engels wat bij te spijkeren.
Gisteren aan het zwembad zaten we naast een zeer onsympathiek koppel, een blonde zwaarlijvige vrouw, maangezicht met norse trekken en een getaande tattoo-man, die al even onsympathiek was… Il faut de tout pour faire un monde.

En later op de dag, zat ik naast een zeer ijverige vrouw, die heel de dag door naarstig kleurrijke mutsjes zat te haken… aan Yves’ zijde, een vrouw,  in de schaduw vlijtig – bijna neurotisch – tätig op haar iPhone die nu en dan biepte, later wisselde ze de iPhone voor de iPad voor allerhande spelletjes, terwijl haar echtgenoot haar, vanuit zijn ligzetel, met een zo troosteloze blik gadesloeg.

To do: morgen een rustiger plekje uitzoeken.

Het is hier ook luidruchtiger geworden… Vroeger was er ‘s avonds animatie binnen, in een rustig kader. Nu gebeurt alles buiten aan het zwembad, wat soms wel storend is als je even wat rust wil opzoeken. Zondag eerst bingo, gevolgd door een optreden van ene ‘Barry White’-zanger, met zijn beste songs ever… als afsluiter een dansje met Yves. Wel leuk dat was vele jaren geleden… de wonderen zijn de wereld niet uit.

 

Zondag, 27 november 2022

Zondag, 27 november 2022

Na een heerlijk ontbijt een mooie, lange wandeling gemaakt langs het strand… Al heel wat mensen in alle vroegte aan het zonnebaden. Een zonnebril gekocht van een vriendelijke zwarte, en vier dozen Aloë Vera met geurende ‘rosa mosqueta’ gekocht (voor het thuisfront). Aan de Playa da Pinta, waar we destijds op de hoek heerlijk hebben gedineerd, foto genomen van het appartementenblok, met zicht op zee. To do voor de toekomst: nakijken prijsgewijs of dit voor ons ook een logeerformule kan zijn voor een weekje of twee in wintertime… Onze Wim is hier in Tenerife blijkbaar ook al bekend, Yves vond ergens een ‘verloren’ Nina. Vandaag aan het VLIZ gedacht en de Simon Stevin… dag van de wetenschap in Antwerpen. Ook hier op de Costa de Adeje is er aandacht voor de plastic-vervuiling en de invloed ervan op cetaceeën…