Mijn nieuwsjes

Vrijdag, 23 september 2022

Vrijdag, 23 september 2022

Vanmiddag, VLIZ-ledendag. Blij en hartverwarmend weerzien met ex-collega’s en ‘oud bekenden’ in de mooie spiksplinternieuwe InnovOcean Campus. Op zo’n dagen zou je willen terugkeren naar de pre-pensioentijd en weer deel uitmaken van het bruisende, dynamische en immer enthousiaste VLIZ-team… Zoveel nice memories & positieve vibes! De kaap van 1000 VLIZ-leden is inmiddels overschreden en nog heel wat duurzame, mooie projecten in de pipeline!
Genoten van begin tot eind. Heerlijk!

 

 

 

 

 

Donderdag, 22 september 2022

Donderdag, 22 september 2022

Gisteren vierde dosis van het Pfizer covidvaccin, dat ook meer zou beschermen tegen de omikronvariant van het coronavirus. Buiten een ietwat stijve bovenarm, geen nevenwerkingen.

In de namiddag leesclub o.l.v. Linda Vandenborre rond het boek ‘De Opgang’ van Stefan Hertmans (org. Willemsfonds). Met een groepje van 9 werd het boek ten gronde besproken. Voor mij – die meestal enkel non-fictie lees – was het even slikken en een uitdaging om +/ 400 blz. erdoor te jagen.

Mijn conclusie: een briljant, geschiedkundig goed onderbouwd boek, dat aanzet om meer te lezen van deze schrijver. Een mengeling van fictie en non-fictie in de vertrouwde omgeving van het Patershol, waar onze Guy & Ilse in de Norbertijnenkapel (in het boek:  de Drongenhofkapel) ooit geëxposeerd hebben.
In de tijdsgeest van WO II volgen we de levens van SS’er Willem Verhulst & echtgenote Mientje en kinderen in het huis dat Hertmans ooit had betrokken… Boekenworm Yves is sowieso fan en had het boek ‘Oorlog en Terpentijn’ van Hertmans al gelezen…  en naar aanleiding van het boek ‘De Opgang’ ook het boek ‘Zoon van een ‘foute’ Vlaming’ van de hand van de zoon van Willem Verhulst, Adriaan Verhulst, gelezen.

Voor mij was het bespreken van dit boek en petit comité heel verrijkend! In januari staat ‘Een bijna volmaakte vriendschap‘ van Milena Michiko Flasar op het programma…

’s Avonds interessante overlegvergadering met TEJO-therapeuten en onthaalmedewerkers, het Dagelijks Bestuur en enkele leden van het TEJO-bestuur in de mooie stadszalen van het Wijkcentrum Xaverianen.

A very busy week!

Donderdag, 15 september 2022

Donderdag, 15 september 2022

Na het douchen, ontbijt,  het valiezen pakken en opruimen… met de vlam in de pijp weer richting Brujas!

Dankjewel, lieve Pierrette, voor de mooie dagen,  je gulle gastvrijheid en het heerlijk tafelen!
Merciekes Ginette voor je altijd aangenaam gezelschap.

 

 

Woensdag, 14 september 2022

Woensdag, 14 september 2022

Uitstap naar Bailleul. Shopping day! Was leuk om de vele nieuwe ‘andere’ winkels te ontdekken!
Daarna even niet aan de lijn gedacht en in een superdrukke Kindergartenachtige Quick een mega-hamburger en frietjes verorberd…

In de namiddag een lange wandeling in de regen, waarbij Ginette gretig de nieuwe ‘Obsidentify’-App uitprobeerde. Vandaag 18.653 stappen op de teller!

Avond: TV-avond met Jambers en boer Charel.

Dinsdag, 13 september 2022

Dinsdag, 13 september 2022

Bij het ochtendgloren joggen, stappen, lopen…  tussendoor genietend van het weidse uitzicht op de boerderijen en vele velden spruitjes, maïs, aardappelen… Na het ontbijt wandeling en bezoek aan De Commandobunker van Kemmel , een grote militaire ondergrondse bunker gebouwd naar aanleiding van de Koude Oorlog. Het geheel is nu ingericht als een Museum van de Koude Oorlog.
In de namiddag rondstruinen in Ieper en de vele mooie winkelstraten…

Tussendoor naar immer bezige Guy gebeld en hem gefeliciteerd met zijn verjaardag…

Na een door Pierrette heerlijk bereide spaghetti… Met een hapje en een drankje samen enkele Apps uitgetest (H&M, Obsidentify, YeloTV …) en daarna genoten van een aflevering van ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ met Bart Cannaerts, Jelle Cleymans & Eva De Roo, en juryleden Jelle De Beule & Rik Verheye.

Maandag, 12 september 2022

Maandag, 12 september 2022

Tijdens enkele heerlijke dagen lieten we even de dagelijkse beslommeringen voor wat ze waren… de energiecrisis, de beklemmende berichten en wreedheden rond de oorlog in Oekraïne, corona, het apenpokkenvirus, de oprukkende Aziatische hoornaar, de opmars van de tijgermug, etc.

Rond 09.00 uur de loopvriendinnen opgehaald. De altijd erg  bereidwillige en immer goedgemutste Tony zorgde voor het netjes rangschikken van de valiezen en materiaal  in de bagageruimte (proviand & benodigdheden voor de komende dagen, deskundig verzameld door de altijd vooruitziende Pierrette).  De rit naar Camping Ypra verliep bijna vlekkeloos (twee omleidingen richting Ieper, waar de App Waze blijkbaar nog geen weet van had), maar uiteindelijk geraakten we er dankzij de perfecte wegenkennis van Pierrette.

Na het uitladen van de valiezen en opmaak van de bedden in de mooie stacaravan van Pierrette & Tony en het versterken van de innerlijke mens, een grote wandeling gemaakt (± 17.000 stappen) onder een stralende hemel…  met een tussenstop bij ‘De Hollemeersch’ met prachtig zicht op de Frans-Vlaamse vlakte.

Na het douchen buiten genoten van al het door Pierrette bereide lekkers (kip met appelmoes en tomaat en rijst). Mmmm!

Televisieavond: Tweede aflevering van Blind Getrouwd, natuurlijk!